Siirry suoraan sisältöön
uudet vedonlyöntisivut » Valioliiga Sarjataulukot: Arsenal ja Manchester United Historiallisesti

Valioliiga Sarjataulukot: Arsenal ja Manchester United Historiallisesti

Arsenal vs man utd

Valioliiga on Englannin jalkapallon huipputason sarja, joka kokoaa yhteen maailman parhaat pelaajat ja joukkueet. Sarjan kohokohtia ovat jännittävät ottelut, kovatasoiset joukkueet ja tietenkin sarjataulukot, jotka kertovat jokaisen joukkueen menestyksen. Tässä artikkelissa tarkastelemme Valioliiga sarjataulukoita ja keskitymme erityisesti Arsenalin ja Manchester Unitedin historialliseen menestykseen.

Liverpoolin Hallitseva Asema

Sarjataulukot antavat meille hyvän kuvan siitä, miten joukkueet suoriutuvat kauden aikana. Tarkastellaanpa tuoreimpia sarjataulukoita ja aloitetaan hallitsevasta mestarista, Liverpoolista.

Liverpool pitää vahvasti kiinni sarjan kärkipaikasta. Viimeisimmässä sarjataulukossa Liverpool on pelannut 21 ottelua, joista se on voittanut 14, pelannut 6 tasapeliä ja hävinnyt vain kerran. He ovat tehneet vaikuttavat 47 maalia ja päästäneet vain 18 maalia, mikä antaa heille vaikuttavan maalieron.

Arsenalin Vahva Esitys

Siirrytään seuraavaksi Arsenalin suuntaan. Arsenal löytyy sarjataulukosta sijalta 3. He ovat pelanneet 21 ottelua, joista he ovat voittaneet 13, pelanneet 4 tasapeliä ja hävinneet 4 kertaa. Arsenalin hyökkäys on tehokas, sillä he ovat tehneet 42 maalia, ja puolustus on pitänyt vastustajat aisoissa päästäen vain 20 maalia.

Manchester Unitedin Taistelu

Siirtykäämme nyt Manchester Unitedin suoritukseen. Manchester United löytyy sarjataulukosta sijalta 8. He ovat pelanneet 21 ottelua, voittaneet 10 kertaa, pelanneet 2 tasapeliä ja hävinneet 9 kertaa. Manchester Unitedin hyökkäys on ollut vaatimaton, tehden 24 maalia, ja heidän puolustuksensa on päästänyt 29 maalia. Tämä antaa heille negatiivisen maalieron.

Historialliset Saavutukset

Kun tarkastelemme joukkueiden suorituksia viime vuosina, on mielenkiintoista verrata niitä aikaisempiin kausiin. Viime kaudella Liverpool hallitsi sarjaa voittaen sen, kun taas Manchester City, Arsenal ja Manchester United olivat myös vahvoilla sijoittuen korkealle sarjataulukoissa.

Edellisellä kaudella, 2022/2023, Manchester City vei voiton voittamalla 28 ottelua 38:sta. Arsenal sijoittui toiseksi voittaen 26 ottelua ja Manchester United kolmanneksi voittaen 23 ottelua.

Kaudella 2021/2022 Manchester City hallitsi jälleen voittamalla 29 ottelua ja kruunaten itsensä mestariksi. Liverpool sijoittui toiseksi, ja Chelsea oli kolmas.

Manchester United Sarjataulukot

Manchester Unitedilla on rikas historia Englannin Valioliigassa, ja se on kilpaillut tasaisesti sarjan kärjessä vuosien varrella. Tässä on yksityiskohtainen katsaus heidän sarjatauluihinsa eri kausina:

Sijoitukset

1992/93: 1. sija

Manchester Unitedilla oli unohtumaton aloitus Valioliigan aikakaudelle, voittaen mestaruuden Sir Alex Fergusonin valmennuksessa. Tämä merkitsi seuran hallinnan alkua englantilaisessa jalkapallossa.

1993/94: 1. sija

Punaiset paholaiset jatkoivat menestystään liigassa, voittaen toisen peräkkäisen mestaruuden. Eric Cantonan kaltaisten pelaajien hyökkäysvoima ja nousevat lahjakkuudet osoittivat joukkueen vahvuuden.

1994/95: 2. sija

Vaikka kausi oli vahva, Manchester United sijoittui toiseksi. Kilpailu oli kovaa, mutta he asettivat pohjan tuleville menestyksille.

1995/96: 1. sija

Triumfantti paluu huipulle, kun Manchester United voitti Valioliigan jälleen. ’92-luokan, kuten David Beckhamin ja Paul Scholesin, esiinmarssi oli ratkaisevassa roolissa.

1996/97: 1. sija

Jatkuvuus oli avain, kun Sir Alex Ferguson ohjasi joukkueen toiseen perättäiseen liigavoittoon. Andy Colen ja Dwight Yorken kumppanuus kukoisti tällä kaudella.

1997/98: 2. sija

Tiukasti taisteltu kausi päättyi Manchester Unitedin toiseen sijaan. Joukkue kuitenkin osoitti sinnikkyyttä ja päättäväisyyttä, valmistaen tien seuraavalle kaudelle, jolloin voitettiin historiallinen tripla.

1998/99: 1. sija

Yksi seuran historian ikimuistoisimmista kausista. Manchester United voitti triplan, voittaen Valioliigan, FA Cupin ja UEFA Champions Leaguen. Joukkueen hyökkäysvoima ja ”ei koskaan luovuta” -asenne jättivät lähtemättömän vaikutuksen.

1999/00: 1. sija

Punaiset paholaiset jatkoivat kotimaan menestystään, voittaen toisen peräkkäisen Valioliigan mestaruuden. Tällä kaudella loistivat pelaajat kuten Ryan Giggs, Paul Scholes ja Roy Keane.

2000/01: 3. sija

Pieni takaisku liigassa, kun Manchester United sijoittui kolmanneksi. He säilyttivät kuitenkin asemansa Englannin jalkapallon huipulla.

2001/02: 3. sija

Haasteista huolimatta Manchester United säilytti paikkansa kolmen parhaan joukossa. Joukkueen sinnikkyys ja sitoutuminen menestykseen pysyivät horjumattomina.

2002/03: 1. sija

Sir Alex Fergusonin taktinen nerokkuus loisti jälleen, kun hän ohjasi Manchester Unitedin toiseen liigavoittoon. Cristiano Ronaldon nousu toi joukkueen hyökkäyspeliin uuden ulottuvuuden.

2003/04: 3. sija

Kilpailullinen kausi, jossa Manchester United sijoittui kolmanneksi. Joukkueen vahvuus ja sitoutuminen antoivat vankan perustan tuleville kausille.

2004/05: 3. sija

Vaikka kausi päättyi jälleen kolmanteen sijaan, Manchester United osoitti jatkuvaa kilpailukykyä. Nuoret kyvyt, kuten Wayne Rooney, nousivat esille, ja joukkue oli valmis uusiin haasteisiin.

2005/06: 2. sija

Tiukasti taisteltu kausi toi toisen sijan. Vaikka mestaruus jäi saavuttamatta, Manchester Unitedin vahva suorituskyky loi perustan seuraavan kauden menestyksille.

2006/07: 1. sija

Paluu huipulle, kun Manchester United voitti liigan mestaruuden. Cristiano Ronaldo ja Wayne Rooney muodostivat pelottavan hyökkäyskaksikon, ja joukkue oli vakuuttava koko kauden ajan.

2007/08: 1. sija

Toinen peräkkäinen mestaruus, ja tällä kertaa se yhdistettiin UEFA Champions League -voittoon. Sir Alex Fergusonin johtama joukkue oli valmis haasteisiin sekä kotimaassa että Euroopassa.

2008/09: 1. sija

Jatkuva hallinta jatkui, kun Manchester United voitti kolmannen peräkkäisen Valioliigan mestaruuden. Joukkueen syvyys ja kokemus tekivät heistä vaikeasti voitettavan vastustajan.

2009/10: 2. sija

Vaikka mestaruus jäi tällä kertaa haaveeksi, Manchester United oli vahva toiseksi sijoittuessaan. Joukkue pysyi edelleen yhtenä Englannin jalkapallon vakiokasvoista.

2010/11: 1. sija

Paluu huipulle, kun Manchester United otti seitsemännen Valioliigan mestaruutensa. Nuoret pelaajat, kuten Javier Hernandez, nousivat esille tärkeillä hetkillä.

2011/12: 2. sija

Kauden päätteeksi toinen sija kertoi tasaisesta kilpailusta. Manchester United osoitti kykynsä pysyä huipulla, vaikka kilpailu oli kovaa.

2012/13: 1. sija

Voittamisen perinne jatkui, kun Manchester United voitti mestaruuden. Sir Alex Fergusonin jäähyväiskausi päättyi menestykseen, ja seura jätti jälkensä Valioliigan historiaan.

2013/14: 7. sija

Ensimmäinen kausi ilman Sir Alex Fergusonia toi haasteita. Uusi vaihe alkoi, ja Manchester Unitedin sijoitus putosi seitsemänneksi.

2014/15: 4. sija

Pieni parannus edelliseen kauteen, kun Manchester United sijoittui neljänneksi. Joukkue alkoi sopeutua uuteen valmennukseen ja pelaajien vaihdoksiin.

2015/16: 5. sija

Kilpailu oli kovaa, ja Manchester United sijoittui viidenneksi. Uudet hankinnat ja nuoret kyvyt loivat kuitenkin toiveikkaan ilmapiirin.

2016/17: 6. sija

Toinen perättäinen kausi kuuden parhaan joukossa. Vaikka mestaruus jäi saavuttamatta, Manchester United oli jälleen kerran vahva kilpailija.

2017/18: 2. sija

Paluu kärkeen, kun Manchester United sijoittui toiseksi. Manageri Jose Mourinho toi joukkueeseen vakautta, ja he olivat lähellä uutta menestystä.

2018/19: 6. sija

Vaikka kausi päättyi kuudenteen sijaan, Manchester United valmisti tietä seuraaville muutoksille. Ole Gunnar Solskjær otti ohjat ja alkoi rakentaa joukkuetta uudelleen.

2019/20: 3. sija

Parannus edelliskauteen toi kolmannen sijan. Bruno Fernandesin saapuminen oli merkittävä käännekohta, ja joukkue oli jälleen vahva voimahahmo.

2020/21: 2. sija

Toinen peräkkäinen toinen sija osoitti vakaata kehitystä. Manchester United oli mukana mestaruustaistossa loppuun asti, ja joukkue alkoi vakiinnuttaa asemaansa kärkiryhmässä.

2021/22: 3. sija

Kolmas sija kruunasi vahvan kauden. Manageri Ole Gunnar Solskjærin johdolla Manchester United jatkoi etenemistään kohti huipullista asemaa Englannin Valioliigassa.

Yhteenveto

Valioliigan sarjataulukot tarjoavat meille kiehtovan katsauksen joukkueiden suorituksiin kauden aikana. Liverpool jatkaa vahvasti kärjessä, kun taas Arsenal ja Manchester United kamppailevat sijoituksistaan. Historiallisesti katsottuna Manchester City on ollut dominoiva voima, mutta jalkapallossa mikään ei ole varmaa, ja jokainen kausi tuo mukanaan uusia jännittäviä käänteitä. On mielenkiintoista nähdä, miten nämä suuret joukkueet suoriutuvat tulevina kausina Valioliigassa.