Siirry suoraan sisältöön
uudet vedonlyöntisivut » Valioliiga

Valioliiga

Valioliiga

Englannin valioliigaa kutsutaan usein tuttavallisesti lyhenteellä valioliiga. Valioliiga on perustettu jo vuonna 1992. Joukkueita valioliigassa pelaa kaiken kaikkiaan 20 kappaletta. Hallitseva mestari on Manchester City ja eniten mestaruuksia on Manchester Unitedilla. Valioliigan kausi 2023/2024 alkoi 11.8.2023 ja se päättyy 19.5.2024. Valioliigassa on maaottelutauko 13.-24.11.2023.

Pelien kulku

Jokainen joukkue pelaa valioliigassa toisiaan vastaan kauden aikana 2 kertaa. Näistä toinen kerta pelataan kotona ja toinen vieraissa. Jokaiselle seuralle tulee siis kauden aikana 38 ottelua. Voitto kerryttää joukkueelle kolme pistettä ja tasapeli yhden. Hävitessään pelin joukkue jää ilman pisteitä.

Kun valioliigan kausi on päättynyt, neljä parasta joukkuetta pääsee Mestarien liigan lohkovaiheeseen ja viidenneksi sijoittunut Eurooppa-liigan pudotuspelivaiheeseen. Kolme pisteissä viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta putoaa Mestaruussarjaan. Vastaavasti kaksi mestaruussarjassa parhaiten sijoittunutta joukkuetta nousee valioliigaan ja kolmannesta paikasta käydään kamppailu sijoille 3-6 sijoittuneiden kesken.

Kauden 2023-2024 joukkueet

Kaudella 2023-2024 valioliigassa pelaavat Arsenal, Aston Villa, Bournemouth, Brentford, Brighton, Burnley, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Luton Town, Manchester City, Manchester United, Newcastle United, Nottingham, Sheffield United, Tottenham Hotspur, West Ham United ja Wolverhampton Wanderers. Manchester Unitedin lisäksi useampia valioliigan mestaruuksia ovat näistä joukkueista voittaneet Manchester City, Chelsea, ja Arsenal.

Valioliigan derbyt

Derbyksi kutsutaan otteluita, joissa kohtaavat suositut joukkueet tai samasta kaupungista kotoisin olevat joukkueet. Jännittäviä derby otteluita ovat esimerkiksi Manchesterin joukkueiden Manchester Cityn ja Manchester Unitedin kohtaamiset sekä Liverpoolin joukkueiden Liverpoolin ja Evertonin kohtaamiset.

Seurata kannattaa myös Lontoosta lähtöisin olevien joukkueiden keskinäisiä otteluita. Lontoosta lähtöisin olevia joukkueita löytyy valioliigasta tällä hetkellä jopa seitsemän: Arsenal, Brentford, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham Hotspur ja West Ham United. Erityistä mielenkiintoa näistä herättää Tottenham Hotspur, joka on keikkunut sarjan johtopaikalla jo hetken aikaa.

Suositut valioliigapelaajat

Valioliigassa kannattaa seurata tarkoin suosituimpien pelaajien otteita. Tällaisia ovat ainakin tähän saakka eniten maaleja laukoneet Erling Haaland, Mohamed Salah ja Heung-Min Son sekä parhaat syöttäjät Kieran Trippier, Pedro Neto, Ollie Watkins ja James Maddison. Maalivahdeista maalinsa parhaiten tänä kautena ovat puhtaana pitäneet Guglielmo Vicario, Nick Pope ja Sam Johnstone.

Suomalaiset pelaajat valioliigassa

Tällä hetkellä valioliigassa pelaa vain yksi suomalainen pelaajaa Lucas Bergström. 21-vuotias Bergström edustaa valioliigassa Chelseaa. Hänen pelipaikkansa on maalivahti. Sopimus Chelsean kanssa on voimassa 30.6.2024 saakka.

Valioliigassa aiemmin nähtyjä suomalaispelaajia ovat muun muassa Teemu Pukki, joka pelasi kausilla 2018-2023 Norwich Cityssä sekä Marcus Forss, joka pelasi kausilla 2017-2022 Brentfordissa.

Pelaajasiirrot

Tämän vuoden puhutuimpia ja myöskin kalliimpia valioliigan pelaajasiirtoja on ollut Declan Ricen siirto West Hamista Arsenaliin. Tuon siirron arvo oli 116,6 miljoonaa euroa. Toinen paljon otsikkotilaa saanut siirto oli Moisés Caicedon siirto Brightonista Chelseaan. Tämä siirto oli arvoltaan 116 miljoona euroa. Tämän hetken kuumin huhu pelaajasiirroista lienee Lionel Messin sijoittuminen jatkossa johonkin valioliigan joukkueeseen. Messistä ovat kiinnostuneita ainakin Newcastle ja Chelsea.

Loukkaantumiset

Pelaajien loukkaantumisia kannattaa seurata tarkalla silmällä. Hyvän pelaajan puuttuminen aloituskokoonpanosta voi pienillä joukkueilla vaikuttaa oleellisesti pelin lopputulokseen. Suurilla joukkueilla riveissä saattaa olla useitakin huippupelaajia, jolloin yhden heistä poisjäänti ei välttämättä vaikuta ottelun lopputulokseen.

Ottelurasitukset

Varsinkin tammi- ja helmikuussa useat joukkueet saattavat pelata useassa eri sarjassa tai cupissa yhtä aikaa liigapelien kanssa. Tämä saattaa aiheuttaa väsymystä ja aiheuttaa huonontuneita otteita valioliigan peleissä. Ottelurasitukset antavat usein edun joukkueille, joilla on pelejä vain valioliigassa.

Veikkausvihjeet

Sarjatilastojen ja yksittäisten pelaajien otteiden lisäksi kannattaa tutustua ammattilaisten antamiin veikkausvinkkeihin. Veikkausvihjeitä löytyy vedonlyöjien sivustoilta tai urheilulehdistä. Kaikki vinkit eivät kuitenkaan ole kullan arvoisia. Ennen vinkkiin tarttumista kannattaakin siis tarkistaa ainakin, millainen asiantuntemus vinkin antajalla on valioliigasta ja ovatko vinkit olleet aiemmin oikeita.

Televisiointioikeudet Suomessa

Valioliigan televisio-oikeudet on tällä hetkellä Suomessa Viaplaylla. Viaplay Totalilla on mahdollisuus seurata kaikkia valioliigan otteluita livenä. Se tarjoaa asiakkailleen myös studiolähetyksiä ja asiantuntiakommentteja jokaiselta valioliigan kierrokselta. Voit myös katsoa otteluista reportaaseja tai kohokohtia, niin halutessasi. Tätä kirjoittaessani Viaplay Total kanavapaketin sai Viaplaylta kuukausihintaan 44,99 euroa.

Vakioveikkaus

Valioliigan ottelujen lopputuloksia voit veikata vakioveikkauksella. Veikkauskohteita on yhdellä kierroksella kaikkiaan yleensä kolmetoista. Näille otteluille veikataan lopputulos. Mikäli veikkaat ottelun päättyvän kotivoittoon, kirjaat tällöin tulokseksi 1. Jos vastaavasti koet vierasjoukkueen olevan vahvempi, kirjaat tällöin tulokseksi 2. Tasapeliä veikkaat merkinnällä X. Jokaiselle lopputulokselle annetaan kertoimet niiden toteutumistodennäköisyyden mukaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että mitä todennäköisempi lopputulos on, sitä pienempi myös kerroin on.

Ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt

Vakioliigan peleistä voi löydä kotimaisen Veikkauksen lisäksi vetoa myös ulkomaisten vedonvälittäjien sivuilla. Hyvä puoli ulkomaisissa vedonvälittäjissä on se, että kohdevalikoima on heillä yleensä todella suuri. Pelattavissa olevia pelikohteita saattaa olla jopa satoja. Pelejä löytyy myös live-versioina, vaihtuvine kohteineen ja kertoimineen. Valinnan varaa siis löytyy. Ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat pelaajille usein myös vedonlyöntibonuksia. Bonuksia löytyy usein sekä uusille että vanhoille pelaajille.

Perinteinen vai livevedonlyönti?

Livevedonlyönnin etuna on mahdollisuus lyödä vetoa pelin kuluessa muun muassa seuraavan maalin tekijästä, ottelun maalimäärästä ja kulmapotkujen määrästä. Huomata kuitenkin kannattaa, että livevedoissa palautusprosentit eivät välttämättä ole yhtä suuria kuin perinteisissä ennen peliä jätetyissä vedoissa. Liveotteluissa voit kuitenkin saada etua seuraamalla otteluita tarkalla silmällä ja tuntemalla joukkuekohtaisia trendejä.

Bonusten vertailu

Vedonlyöntien tarjoamien bonusten vertailu kannattaa aina. Tutustu vertailuihimme ja löydä parhaat bonukset uudet vedonlyöntisivut vaihtoehdoista. Vertailemalla bonuksia saatat saada mittaviakin etuja ja pelikassasi kiittää. Sivuiltamme tarkastat näppärästi myös eri vedonlyöjien maksutavat ja voittojen verovapauden. Voitot verovapaana saat muun muassa kasinoilta, joilla on Viron tai Maltan pelilisenssi.